Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa krem z dyni wersja zimowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 szt
mleko 1 litr
imbir 5 cm
mąka na zacierkę
bazylia 3 listki
dynia 1 (świeża lub ze słoika)

Przepis i sposób przygotowania na: zupa krem z dyni wersja zimowa

Dynię świeżą, obieramy, kroimy w kosteczkę, wrzucamy do garnka wraz z marchewką i z niewielką ilością wody i dusimy aż do rozgotowania. Zimą można skorzystać z dyni przygotowanej jesienią i zawekowanej - doskonale się sprawdza. Rozgotowana dynię miksujemy i dodajemy mleko w ilości około 0,5 litra. Lekko podgotowujemy. Wrzucamy wcześniej przygotowana na zacierkę na mleku. Do tak przygotowanej zupy dodajemy imbir wcześniej starkowany na drobnej tarce. Po wlaniu na talerz dekorujemy listkami bazyli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisoglam 14.11.2010 16:59
Musi być pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak