Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likier z czarnych porzeczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus siedemdziesiąt% 1,25 litra
cukier 1/2 kg
lirytus dziewięćdziesiątpięć% 1/4 litra
porzeczki czarne 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Likier z czarnych porzeczek

Porzeczki oczyścić z szypułek, umyć na sicie, rozgnieść, wsypać do słoja, zalać spirytusem 70%. Słój dobrze zawiązać, owoce macerować przez 4-6 tygodni (2-3 razy w tygodniu potrzasać słojej). Następnie płyn znad owoców zlać do małego gąsiora, dodac cukier oraz spirytus 95%. Gąsiorek zakorkować, dobrze wymieszać. Po 3-6 tygodniach, gdy likier dojrzeje, rozlać go do butelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 28.01.2013 13:54
smaczny;)
IlonaAlbertos 15.09.2012 20:08
Musi mieć bardzo intensywny smak.
Rybciia 21.01.2012 23:31
świetny
Agnik 13.08.2011 22:23
pycha
IKrakowianka 29.05.2011 16:52
wyśmienity likier
RenataZ-et 02.11.2010 08:14
Moniu, kolejny pyszny likier!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak