Sposób przygotowania

Porzeczki oczyścić z szypułek, umyć na sicie, rozgnieść, wsypać do słoja, zalać spirytusem 70%. Słój dobrze zawiązać, owoce macerować przez 4-6 tygodni (2-3 razy w tygodniu potrzasać słojej). Następnie płyn znad owoców zlać do małego gąsiora, dodac cukier oraz spirytus 95%. Gąsiorek zakorkować, dobrze wymieszać. Po 3-6 tygodniach, gdy likier dojrzeje, rozlać go do butelek.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Moniu, kolejny pyszny likier!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wyśmienity likier
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    świetny
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Musi mieć bardzo intensywny smak.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    smaczny;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !