Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwiczki faszerowane warzywami

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czerwonej papryki 1/2
szalotka 1
zielonego groszku 100g
masła 100g
jajko 4
mąki 1-2 łyżki
świeżego szpinaku 2 garści
sól
pieprz
olej do smażenia
ryż długoziarnisty 250g

Przepis i sposób przygotowania na: polędwiczki faszerowane warzywami

Papryke kroimy w drobną kostkę. Szalotkę szatkujemy. Na patelni rozgrzewamy połowę masła, podsmażamy na nim cebulkę i paprykę. Dodajemy groszek , wbijamy jajko. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy, mieszając, dopóki jajka się nie zetną.
Polędwicę pokroić na plastry. Przez folię lekko je rozbić. Kotlety posmarować masą jajeczną. Zwijamy, spinamy wykałaczką. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć na nim polędwiczki ze wszystkich stron. Usmażone trzymać w cieple. Do wypieczonego sosu dodać resztę masła i podsmażyć na nim mąkę. Zasmażkę zalać bulionem, wymieszać, chwilę gotować. Można doprawić solą. Ryż opłukać , wsypać do osolonego wrzątku. Dusić pod przykryciem aż zmięknie. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć szpinak. Dodać ryż, wymieszać ze szpinakiem. polędwiczki przekroić, rozłożyć na talerzach, podlać zagęszczonym sosem. Serwować ze szpinakowym ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 28.01.2013 13:55
na pewno smaczne;)
gosia561 07.11.2011 23:41
mniam
Agnieszka/picola 08.09.2011 18:43
smaczne
bursztynek 04.07.2011 23:52
mniam, zapowiada się pysznie
magical66 02.11.2010 07:58
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak