Sposób przygotowania

Ziemniaki, marchew , kalarepkę obieramy kroimy w kostkę (pół kalarepki odstawić do dekoracji), seler w plastry, zalewamy woda - tak aby przykryła warzywa na ok 3 cm. Dodajemy kucharka, kostkę bulionową (u mnie wołowa), gotujemy do miękkości warzyw. Całą zupę miksujemy w blenderze, podajemy z pokrojoną świeżą kalarepą. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Takiej zupki jeszcze nie robilam, ale kalarepka fajnie sie komponuje. Ciekawie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    iga2

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    nie przepadam za zupami krem :-) wolę takie niezmiksowane - ale kalarepkę uwielbiam!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    świetnie wygląda;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !