Sposób przygotowania

Mięso kroimy w paski, przyprawiamy solą, pieprzem, sosem sojowym, odstawiamy na 10 minut. Cebulkę kroimy w kostkę, smażymy razem z mięsem na oleju, mięso i cebulka musi się lekko przypiec. Zalewamy mięso wodą, dodajemy, liść laurowy , ziele angielskie, pieprz, gotujemy na małym ogniu ok 15 minut. Pod koniec dodajemy majeranek, zagęszczamy mąką wymieszaną z wodą.
Gulasz świetnie nadaje się do placków ziemniaczanych.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    Pycha
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    szybkie danie często są najlepsze.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !