Sposób przygotowania

Liście kapusty ugotować na półtwardo, wyjąć cedzakiem. Ryż ugotować w osolonej wodzie na półmiękko, przełożyć do miski. Cebulę drobno posiekać i zrumienić na smalcu. Do ryżu dodać usmażoną cebulę z tłuszczem, mięso mielone, utartą marchewkę, jajko, vegetę, pieprz, majeranek i oregano. Wymieszać drewnianą łyżką. Przygotowany farsz wyłożyć na liście kapusty i zwijać gołąbki. Gołąbki ułożyć w rondlu, zalać wodą, dodać kostkę i rosołową i rozkruszony liść laurowy, przykryć przykrywką i dusić do miękkości ryżu. Podawać z sosem pomidorowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam gołąbki, sa super
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takie gołąbki są najlepsze :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    to trafiłaś w 10, bo ja uwielbiam gołąbki;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    pyszne
  • 0
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    uwielbiam gołabki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !