Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z ryżem i mięsem

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

liście z kapusty 6 szt
ryż 20 dag
mięso mielone 20 dag
cebula 1 szt
smalec 2 łyżki
jajko 1 szt
marchewka 1 szt
majeranek 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
kostka rosołowa 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z ryżem i mięsem

Liście kapusty ugotować na półtwardo, wyjąć cedzakiem. Ryż ugotować w osolonej wodzie na półmiękko, przełożyć do miski. Cebulę drobno posiekać i zrumienić na smalcu. Do ryżu dodać usmażoną cebulę z tłuszczem, mięso mielone, utartą marchewkę, jajko, vegetę, pieprz, majeranek i oregano. Wymieszać drewnianą łyżką. Przygotowany farsz wyłożyć na liście kapusty i zwijać gołąbki. Gołąbki ułożyć w rondlu, zalać wodą, dodać kostkę i rosołową i rozkruszony liść laurowy, przykryć przykrywką i dusić do miękkości ryżu. Podawać z sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 04.04.2013 21:00
uwielbiam gołabki
zuzanna_z 21.05.2012 12:27
pyszne
Iwona51
Iwona51 27.10.2011 09:52
pycha
MAR3STA 05.02.2011 15:36
to trafiłaś w 10, bo ja uwielbiam gołąbki;)
IlonaAlbertos 08.11.2010 01:13
Takie gołąbki są najlepsze :)
Margo1 05.11.2010 13:00
pyszności
Monika193
Monika193 02.11.2010 11:15
uwielbiam gołąbki, sa super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak