Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe oponki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sera białego 0,5 kg
mąki pszennej 0,5 kg
jajko 3
cukru 0,5 szkl
cukier wanilinowy 1
kwaśnej śmietany 2 łyżki
proszku do pieczenia 3 łyżeczki
olej do smażenia
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe oponki

1. Z mąki, jajek, cukru, cukru wanilinowego, śmietany, proszku do pieczenia i rozgniecionego widelcem białego sera należy wyrobić ciasto. Następnie należy je rozwałkować, wyciąć szklanką kółka, a w nich środki np. kieliszkiem.
2. Tak przygotowane oponki wrzucamy na gorący tłuszcz i smażymy z obydwu stron. Posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 02.11.2010 14:10
robię tak samo i wszystkim smakują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak