Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwica wołowa w truflach na sosie żurawinowym podana na klusce myśliwskiej

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wołowa 200 g
jaja 3 szt
pasta truflowa 100 g
przyprawy do smaku
szpinak 100 g
mąka 300 g
żurawina 100 g
imbir starty 20 g
cukier do smaku
śmietana 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: polędwica wołowa w truflach na sosie żurawinowym podana na klusce myśliwskiej

mięso oczyszczamy z błon straramy sie porcjować w miare równe kawałki z poledwicy odcinamy ogony,,polędwice obsmazamy z oby dwóch stron,na złoty kolor, nast zabezpieczamy aby nie wystygla, w miedzy czasie robimy mus truflowy,resztę mięsa blendeujemy wraz z pastą truflową z jajkiem i smietaną taką masą staramy sie obtoczyć mięso, juz upieczone najlepiej zawijać w folie alu, i do pieca, 8 minut maź temp 160 stopni, zabieramy sie do ciasta, makę przesiać połączyć z jajami, wymieszać, dodać zblenderowany szpinak,wymieszać wrzucać na gotującą sie wodę, sos
żurawionwy żurawiny gotować razem z cukrem podlewając winem ew, wodą ;)\\\\
pod koniec dodajemy 2 listki imbiru ma byc wyczuwalny delikatnie !
to na tyle teraz kwestia wyłożenia gotowych juz składników, ja wyłozyłem tak jak na konkursie ;)
smacznego i pozdrawiam !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mateusz20 01.02.2011 16:43
jeszcze lepiej smakuje
eduszo
eduszo 13.12.2010 09:25
Fajnie wygląda.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak