Sposób przygotowania

Na wolnym ogniu wlewamy do garnka pół szklanki wody, w której roztapiamy kostkę margaryny. Dodajemy dwie szklanki cukru i 4-5 łyżeczek kakao. Całość grzejemy i mieszamy.

Po zagotowaniu odlewamy pół szklanki masy, a całość studzimy.

Oddzielamy białka czterech jajek i ubijamy je na sztywną pianę.

Żółtka miksujemy razem z wystudzoną masą, dodając trzy łyżeczki proszku do pieczenia i dwie szklanki mąki.

Dobrze wymieszaną masę delikatnie mieszamy z ubitymi wcześniej białkami jajek.
Wylewamy substancję na blachę i wkałdamy na około 30 minut do piekarnika rozgrzanego do ok. 180 stopni.

Po wyjęciu z pieca i przestudzeniu polewamy polewą, którą na samym początku odlaliśmy do szklanki.

Spróbuj również

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    dobry, szkoda,ze nie am składników na gorze podanych

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !