Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 40 dag
cebula 1
margaryna
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
ząbek czosnku
jajko 2

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki

Mięso gotujemy (np w rosole). Cebule kroimy w talarki i przesmazamy na margarynie z zabkiem czosnku. Mielimy mieso razem z cebulą i czosnkiem, doprawiamy przyprawami do smaku i dodajemy jajka.
robimy ciasto:
30dag mąki
2 żółtka
1/2 kostki margaryny
1 cale jajko
2 łyzki gestej smietany
2 łyzeczki proszku do pieczenia
szczypta soli

ciasto dokladnie zagniatamy i walkujemy w prostokąty o szerkosci nie wiekszej niz 10cm, a długosci dowolnej. Wzdłuz długosci ukladamy na skraju ciasta mase miesną, poczym zwijamy do środka a następnie kroimy uformowany walek na odcinki o ok 4cm dlugosci. ukladamy na wysmarowanej margaryna formie i wstawiamy do piekarnika

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 29.11.2012 19:25
wyglądają rewelacyjnie :) muszę w końcu sama zrobić :)
Kekerboom 05.06.2012 11:43
bardzo je lubie, najlepsze !
ben-ka 15.02.2012 08:46
paszteciki z mięskiem to ja lubię:)
mala2021 02.01.2012 10:50
pyszne paszteciki
zbysio 04.11.2011 21:04
oooooooooooooooo
Mariusz17 02.11.2011 21:26
mniam, pycha
Ewa95 05.09.2011 12:30
tak, smacznie wygląda :)
PaniMISIOWA 03.09.2011 09:33
pyszności!!!!
anya_86 08.12.2010 22:13
świetne są, mi do nich pasuje czerwony barszcz. pychota
izapozdro 11.11.2010 11:40
wygląda smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak