Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowe roladki

4.0
(25)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec wołowy 500 g
marchewka 1-2 szt
ogórek kiszony 1-2 szt
cebula 1 szt
sól, pieprz
wykałaczki
por
czosnek 1 głowka
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowe roladki

Mięso podzielić na cienkie plastry, można lekko rozbić. Posolić, dodać pieprz. Do każdego plastra dawać kawałki marchewki i ogórka, plaster pora i 1/4 ząbka czosnku pokrojonego w słupki. Można włożyć też inne warzywa jakie akurat mamy. Zwijać roladki, przytrzymując mięso wykałaczkami. Układać w brytfance, wpierw lekko podsmażyć, a następnie podlać wodą i dusić. W międzyczasie cebulę posiekać na drobniutko, dodać do brytfanki. Dusić do miękkości, podlewać wodą. Cebulka powinna się rozpaść w sosie. Sos zaprawić mąką.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 01.08.2012 20:53
pyszne
Myszek 06.01.2012 14:24
super
Mati13 17.02.2011 11:37
mm świetne!
bietka 29.11.2010 12:34
pyszniutkie;)
Jolanta40 25.11.2010 23:33
pyszne
mehia 02.11.2010 19:43
kuszące. Wypróbuję :)
Ewelina45 02.11.2010 13:57
pycha
Wojtek8 02.11.2010 08:14
zjadłbym też
Wojtek8 02.11.2010 08:14
zjadłbym też
Natalia/tubisiek 02.11.2010 07:04
na pewno były smaczne :)
Margo1 01.11.2010 19:18
smaczne
Jolanta41 01.11.2010 18:34
Proponuję też posmarować mięso musztardą , na to cieniutki plasterek wędzonki i dopiero dowolne warzywa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak