Sposób przygotowania

Mięso podzielić na cienkie plastry, można lekko rozbić. Posolić, dodać pieprz. Do każdego plastra dawać kawałki marchewki i ogórka, plaster pora i 1/4 ząbka czosnku pokrojonego w słupki. Można włożyć też inne warzywa jakie akurat mamy. Zwijać roladki, przytrzymując mięso wykałaczkami. Układać w brytfance, wpierw lekko podsmażyć, a następnie podlać wodą i dusić. W międzyczasie cebulę posiekać na drobniutko, dodać do brytfanki. Dusić do miękkości, podlewać wodą. Cebulka powinna się rozpaść w sosie. Sos zaprawić mąką.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta41

    Proponuję też posmarować mięso musztardą , na to cieniutki plasterek wędzonki i dopiero dowolne warzywa.
  • 4
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    na pewno były smaczne :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Wojtek8

    zjadłbym też
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Wojtek8

    zjadłbym też
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina45

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    kuszące. Wypróbuję :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    pyszne
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    pyszniutkie;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    mm świetne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Myszek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magula

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !