Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z kurczaka w piwie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 200 g
piwo imbirowe 300 ml
mąka 200 g
jaja 2 szt
oliwa 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z kurczaka w piwie

pierś przyprawić wg upodobania, ( rozmaryn, miód, sól,pieprz biały, wino biale) odstawić na 2 godz, w miedzy czasie wyrobić ciasto tak jak na naleśniki tylko dodać piwo ;), nast zabieramy sie do czynności heh
pierś obtaczamy w cieście i koniecznie wrzucamy na bardzo rozgrzaną oliwe z dodatkiem rozmarynu da innym smak ;)
obsmażamy z oby dwóch stron, nast wkładamy do pieca ew piekarnika na 20 minut na 120 stopni oczywiscie zawiajamy mięso w folie alu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak