Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Niedzielny rosół

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1/2 sztuki
marchew 2-3 sztuki
pietruszka 1 korzeń
seler 1/2 sztuki
por 1/2 kawałka
lubczyk 1 gałązka
pieprz, sól do smaku
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Niedzielny rosół

Kurczaka oczyścić i umyć pod ciepłą i zimną wodą. Podzielić na części. Włożyć do garnka i zalać ok 3 l zimnej wody. Zagotować i zmniejszyć ogień do minimum. Dodać obrane i umyte warzywa. Gotować
do miękkości mięsa. pod koniec gotowania dodać lubczyk, sól i pieprz do smaku. Mięso wyjąć razem z warzywami. Można doprawić także vegetą lecz niekoniecznie. Podawać z ugotowanym makaronem, natką pietruszki i marchewką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

beatkaa153 11.12.2011 21:03
super lubię rosołek
agata1722
agata1722 03.05.2011 19:51
ZAWSZE SMACZNY JEŻELI JEST PRZYGOTOWANY NA KUCHNI WĘGLOWEJ JESZCZE LEPIEJ SMAKUJE JAK MOŻECIE TO WYPRÓBUJCIE SAMI
FAFIK 05.04.2011 22:09
Uwielbiam rosół!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak