Sposób przygotowania

Ryż ugotować na półmiękko. Kapustę obrać z wierzchnich liści, poszatkować. Posypać vegetą i przemieszać kilka razy, trochę ugniatając, żeby kapusta zmiękła. Do mięsa dodać drobno pokrojoną cebulę, ryż i odciśniętą kapustę. Doprawić do smaku i wyrobić. Formować podłużne gołąbki. Obtaczać je mące i obsmażyć je na oleju. Ułożyć je w garnku i zalać bulionem z kostki. Dusić na małym ogniu. Podawać z sosem pomidorowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    robię podobne
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    tomek18

    świetne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    też takie robię
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    wypróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !