Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Siekane gołąbki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 główka
mielone mięso 50 dag
ryż 2 szklanki
cebula 1 sztuka
pieprz, Przyprawa uniwersalna kucharek. do smaku
kostka rosołowa 1 sztuka
mąka wg uznania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Siekane gołąbki

Ryż ugotować na półmiękko. Kapustę obrać z wierzchnich liści, poszatkować. Posypać vegetą i przemieszać kilka razy, trochę ugniatając, żeby kapusta zmiękła. Do mięsa dodać drobno pokrojoną cebulę, ryż i odciśniętą kapustę. Doprawić do smaku i wyrobić. Formować podłużne gołąbki. Obtaczać je mące i obsmażyć je na oleju. Ułożyć je w garnku i zalać bulionem z kostki. Dusić na małym ogniu. Podawać z sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 06.06.2012 09:36
wypróbuję
katarzynka455 03.11.2011 14:08
też takie robię
tomek18 20.06.2011 07:26
świetne
adam1f 26.04.2011 00:49
dobre
Joanna108
Joanna108 12.11.2010 08:01
robię podobne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak