Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 60 dkg
smalec 1 łyżka
jabłka 1/2 kg
cebula 1 sztuka
majeranek szczypta
sól, pieprz ziołowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z jabłkami

Z umytego schabu wykroić kości. Przygotowane mięso obrumienić na smalcu, oprószyć solą i pieprzem, dodać posiekana cebulę, podlać wodą i dusić pod przykryciem ok. pół godziny. Jabłka umyć, obrać, pokroić w cząstki, wykrajać gniazda nasienne i dodac do mięsa. Oprószyć majerankiem, ewentualnie podlać wodą i udusić do miękkości (jabłka powinny się rozgotowac). Przyprawić sos do smaku solą i pieprzem. Mięso pokroić, ułożyć na półmisku i polac sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 01.04.2011 11:58
super
RenataZ-et 02.11.2010 08:11
Musi być pyszny ten schab z jabłkami.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak