Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Devolay z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 szt
cebula 1 szt
pieczarki 10 daf
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek ząbki 1 szt
mąka 2 łyżki
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyzki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Devolay z pieczarkami

Mięso cienko rozbić, natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem. Posiekaną cebulę zrumienić na maśle, dodać przekrojone na pół pieczarki i dusić pod przykryciem około 5 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Grzybki z cebulą wyłożyć na mięso, mocno zwinąć w rulon, końce zbić tłuczkiem. Panierować z mące, jajku i bułce, smażyć na głębokim tłuszczu na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 12.02.2014 05:46
pyszniutkie :)
Ela15 27.02.2013 09:37
lubię takie roladki
czekoladka_m 05.01.2013 18:03
mniam, cała moja rodzinka uwielbia;)
Łukasz15 01.10.2012 04:36
Palce lizać
Motorek 15.05.2012 10:18
smaczne
kate.500 27.10.2011 08:56
smaczne
kate.500 27.10.2011 08:56
smaczne
ilka_86 30.09.2011 12:04
mniam mniam
Margo1 05.11.2010 12:48
pyszne
Monika193
Monika193 02.11.2010 10:17
bardzo czesto je robie , sa pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak