Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem paprykowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chleb tostowy 5 kromek
cebula 1 sztuka
bulion warzywny 1 litr
oliwa 3 łyżki
bazylia
sól, cukier do smaku
papryka czerwona 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Krem paprykowy

Papryki umyć, pozbawic pestek i pokroić. Cebulę posiekać i zeszklić w garnku na rogrzanej oliwie. Dodac paprykę, zalać bulionem i gotować ok. 15 minut. Następnie zmiksowac zupę i ponownie zagotować. Przyprawić solą i odrobiną cukru. Chleb pokroić w kostkę i zrumienić na oliwie. Zupę podawać z grzankami i listkami bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 12.08.2011 10:32
super
kuklik 01.11.2010 17:49
bardzo ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak