Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z jabłkami i śliwkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 20 dag
maragryna 15 dag
cukier 10 dag
jajko 1 szt
jabłko 1 szt
śliwki 0,5 kg
powidła śliwkowe 4 łyzki
cukier 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z jabłkami i śliwkami

Margarynę utrzeć z żółtkiem i cukrem na jednolitą masę. Następnie dodać mąkę i wyrobić ciasto. Rozwałkować i włożyć do formy na tartę. Posypać bułką tartą, wyłożyć powidła i owoce. Piec w nagrzanym piekarniku w temp 180 st około 20-30 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 11.07.2012 10:42
sliczna i smaczna
IlonaAlbertos 27.06.2012 21:54
Wspaniała.
joanna43 13.04.2012 16:19
smakowita
Iwusia 29.03.2012 23:07
wygląda wspaniale, a jak musi wybornie smakować
Iwona51
Iwona51 23.04.2011 21:41
pycha
FAFIK 05.04.2011 06:53
Pysznie wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak