Sposób przygotowania

Szpinak opłucz, osusz liście. Grzyby oczyść, przekrój na pół lub wykorzystaj same kapelusze. Orzechy upraż na suchej patelni, ostudź, grubo posiekaj. Cebulę pokrój w cienkie piórka. Ocet wymieszaj z miodem i 2 łyżkami oliwy. Pozostałą oliwę rozgrzej i usmaż na niej grzyby. Pod koniec smazenia polej połową sosu z octu i miodu, posól do smaku. Grzyby przełóż na szpinak, połącz z orzechami, marynowanym pieprzem i posiekaną cebulą. Polej sałatkę pozostałym sosem, oprósz świeżo mielonym pieprzem i posyp wiórkami parmezanu.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    bardzo ciekawe jeszcze nie jadłam surowego szpinaku

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !