Sposób przygotowania

Bakłażany umyć, pokroić w grubą kostkę, posolić i odstawić na kilkanaście minut.
Wyłożyć na sitko i odcedzić gorzki sok, który wydzielił się z bakłażanów.
Osuszyć w papierowym kuchennym ręczniku.
Usmażyć na gorącej oliwie.
Pomidory umyć, sparzyć, obrać i pokroić na cząstki.
Paprykę upiec w piekarniku, ostudzić, zdjąć skórkę i pokroić na kawałki.
Dymkę umyć, osuszyć, posiekać szczypior a cebulkę pokroić w półkrążki.
Wszystkie składniki sałatki wymieszać, posypać solą i suszonym oregano, skropić pozostałą oliwą.
Sos:
Utarty ser dodać do wyciśniętego z cytryny soku i ucierać razem na gładki sos.
Polać nim sałatkę tuż przed podaniem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !