Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w galarecie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab 60 dag
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
Przyprawa uniwersalna kucharek., sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
bulion 2,5 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat wg przepisu na opakowaniu

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w galarecie

Czosnek rozgnieść ze solą natrzeć mięso, oprószyć pieprzem i odstawić na2-3godz.Na patelni rozgrzać olej , obsmażyć mięso ze wszystkich stron ,przełożyć do garnka do smażenia , obsypać vegetą , podlać 1szklanką ciepłego bulionu i dusić do miękkości ok. 40 min. Często obracając. Cebulę pokroić , przesmażyć dodać do mięsa . Uduszony i wystudzony schab pokroić na plastry , ułożyć na półmisku zalać tężejącą galaretką przygotowaną z 1,5 szklanki bulionu połączonego z żelatyną wg przepisu na opakowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 04.11.2010 15:49
Pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak