Sposób przygotowania

Masło lub margarynę lekko posolić, dodać otartą skórkę z cytryny, cukier, żółtka i utrzeć na pulchną masę.
Gdy cukier się rozpuści, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cynamon i ucierać, dolewając mleko.

Blaszkę wyłożyć pergaminem, po czym rozsmarować ciasto.

Rabarbar obrać, pokroić na 2 cm kawałki, osączyć na bibule kuchennej.
Białka posolić, ubić na sztywną piane, dodając stopniowo cukier.
Gotowa masa białkowa powinna być sztywna i lśniąca.
{ Białka ubije się na sztywna pianę jeśli sprzęt przez nas używany będzie całkowicie oczyszczony z tłuszczu}
Na koniec dodać cynamon i sok cytrynowy.

Do ubitych białek włożyć rabarbar, wsypać mielone i posiekane orzechy, wymieszać, po czym równomiernie rozprowadzić masę na cieście.
Oprószyć cukrem pudrem i wstawić do nagrzanego piekarnika.
Piec w temperaturze 180 stopni C.przez 35 minut.

Komentarze

  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    podoba mi się

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !