Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg we własnym smaku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 1-2 sztuki
sól do smaku
ocet 2 szklanki
cebula 1-2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 3-4 sztuki
natka z pietruszki
sos musztardowy

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg we własnym smaku

Pstrągi oskrobać, oczyścić, oprawić, usunąć ości, nadciąć go poniżej łba, umyć. Zalać ciepłym, lecz nie wrzacym octem i przykryć. Wlać wody do podłużnej brytfanki, dolac kilka łyzek octu, posolić. Dodać obrana i pokrojoną na ćwiartki cebulę i liść laurowy. Gdy woda z octem sie zagotuje włożyć natarte sola pstragi i gotować krótko - około 10 minut. Podawać z sosem musztardowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 29.01.2012 13:02
pyszosci
IKrakowianka 19.01.2012 17:00
bardzo fajny przepis na super rybkę
Anna138 23.08.2011 23:19
pychotka
Edyta38 04.05.2011 16:17
super
RenataZ-et 03.11.2010 17:32
Lubię rybki :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak