Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki Korzenne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 175 g
cukier 175 g
jajko 3 sztuki
mąka 150 g
proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka
mielone migdały 100 g
cynamon Prymat 2 płaskie łyżeczki
starta skórka z cytryny
goździki mielone 1/2 płaskie łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki Korzenne

Masło ucierać z cukrem, dodając stopniowo jajka. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, wymieszać z migdałami i po łyżce dodawać do kremu. Następnie dodać aromat migdałowy, cynamon, goździki i skórkę cytrynową, wymieszać. Ciasto rozłożyć do małych natłuszczonych foremek. Piec około 30 minut w temperaturze 175 stopni. Sprawdzić patyczkiem, czy babeczki są upieczone. Wyłożyć na półmiski.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak