Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makrela z ryzem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt grecki 1 1,4szkl
sok z cytryny 1 1lyz
czosnek ząbki 1
sól 2lyz
kardamon 2lyz
makrela wędzona 4szt
cukier drobny 2lyz
Imbir mielony Prymat 1 1lyz
papryka 1szt
Papryka słodka mielona Prymat 2lyz

Przepis i sposób przygotowania na: makrela z ryzem

spraz kmin na patelni ,
marynata
przeluz do miksera dodaj jogurt, sok z cytryny imbir, czosnek papryke, sol, kardamon no i pieprz, utrzyj na gladka mase... uluz kawalki makreli skora do dolu na plytkim naczyniu zaroodpornym , nakruj kilka razy rybe plytkimi wcieciami noza, posmaruj marynata ktora wczesniej zrobilas, i wstaw do lodowki na okolo 2h ,
wyjmij rybe , przed podaniem, rozgrzej patelnie wlej oliwe wrzuc cebule, i cukier, smaz ale mieszaj, az cebula sie zrumieni, dodaj papryke slupki i smaz jeszcze 5 minut aby zmiekla.
rozgrzej piekarnik do ok 230 stopni, skrop makrele sokiem z cytryny i oliwy piecz ok 12 minut az rybka bedzie gotowa...
podaj na talerzu na ugotowanym np. ryzu badz ziemniakach i dodaj skarmelizowana cebulke z papryka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawel007 27.09.2010 23:07
mniam
Katarzyna/kate1980 24.06.2010 14:28
pyszne
rosik93 23.06.2010 14:09
Świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak