Sposób przygotowania

spraz kmin na patelni ,
marynata
przeluz do miksera dodaj jogurt, sok z cytryny imbir, czosnek papryke, sol, kardamon no i pieprz, utrzyj na gladka mase... uluz kawalki makreli skora do dolu na plytkim naczyniu zaroodpornym , nakruj kilka razy rybe plytkimi wcieciami noza, posmaruj marynata ktora wczesniej zrobilas, i wstaw do lodowki na okolo 2h ,
wyjmij rybe , przed podaniem, rozgrzej patelnie wlej oliwe wrzuc cebule, i cukier, smaz ale mieszaj, az cebula sie zrumieni, dodaj papryke slupki i smaz jeszcze 5 minut aby zmiekla.
rozgrzej piekarnik do ok 230 stopni, skrop makrele sokiem z cytryny i oliwy piecz ok 12 minut az rybka bedzie gotowa...
podaj na talerzu na ugotowanym np. ryzu badz ziemniakach i dodaj skarmelizowana cebulke z papryka.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !