Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w galarecie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
ogórki konserwowe 2 sztuki
szynka 3 plastry
kukurydza konserwowa 1/2 puszki
sól, pieprz do smaku
bulion 1,5 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat wg przepisu na opakowaniu
papryka 12 pasków

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w galarecie

Jajka ugotować na twardo ,wystudzić, obrać, przekroić wzdłuż na połowy , oprószyć solą i pieprzem. Na każdą połowę jajka kłaść paski papryki i pasek ogórka. Plastry szynki przekroić na połowy i zawijać w szynkę przygotowane jajka. Półmisek wysypać kukurydzą i ułożyć na nim jajka, zalać tężejącą galaretką przygotowaną z bulionu i żelatyny przygotowaną wg przepisu na opakowaniu żelatyny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 28.10.2011 00:15
bardzo mi się to podoba
Adamorek 10.09.2011 12:24
wyśmienite jajeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak