Sposób przygotowania

Margarynę, cukier, kakao, 5 łyżek wody-wszytsko razem gotować 5 minut. Po ostudzeniu dodać 6 żółtek, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cukier waniliowy, przyprawę do piernika i ubitą pianę z białek, wymieszać. Do gotowej masy serowej dodać rodzynki, skórkę pomarańczową i aromat, wymieszać.
3/4 ciasta wylać do wysmarowanej tłuszczem formy, wyłożyć masę serową i pozostałe ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do temp 170 stopni około 50 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny
  • 6
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Ciekawe połączenie:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    wygląda apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczny na deser!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    mniam
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    wow, obok tego ciasta nie przeszłabym obojętnie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    coś pysznego :)
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    nie lubię piernika ale z czekoladą czemu nie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !