Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zalewajka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby suszone 4 sztuki
ziemniaki 7 sztuk
marchew 1 sztuka
cebula 1 sztuka
cienka kiełbasa 20 dag
kwaśna śmietana 2 łyżki
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
majeranek wg uznania
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zalewajka

Ziemniaki i marchew pokroić w kostkę, wcześniej namoczone grzyby w paski. Wszystko zalać ok.1,5l wody zagotować .Pokrojoną cebulę i kiełbasę przesmażyć na maśle , dodać do zupy i gotować do miękkości warzyw. Zagęścić śmietaną i mąką ,doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LuKaSz4761 13.12.2011 12:01
mniam
Ewa104 21.12.2010 12:20
Pysznie wygląda!
Smakosz6 17.12.2010 09:09
smaki dzieciństwa- moja Babcia taką robiła:D
Smakosz6 08.11.2010 16:48
mniam
katarzynka455 02.11.2010 11:47
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak