Sposób przygotowania

Żółtka ubijamy z octem. Osobno ubić pianę z jajek i dodać do żółtek, wymieszać. Następnie dodać 1szklankę cukru, 1 szklankę mąki. Wylać na blaszkę posmarowaną tłuszczem i obsypana kaszką manną. Piec w piekarniku około 30minut w 180 stopniach.
Z pół litra mleka odlać 1 szklankę i dodać do niej szklankę mąki, druga połowę zagotować z 1 szklanka cukru, gdy zacznie się gotować wlać mleko z mąką, i mieszać aż zgęstnieje, ostudzić. Chłodny budyń dodać do 1 margaryny i wymieszać na masę, dodać 1/2 olejku waniliowego, i 1/2 olejku śmietankowego.

Biszkopt ostudzony przekroić na pół, wyłożyć na spód 2/3 masy, przykryć drugą połową biszkoptu i wyłożyć resztę kremu.

Na patelni roztopić i1 łyżeczkę masła i wsypać opakowanie wiórków kokosowych, zrumienić, i posypać wierzch ciasta.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Super wygląda zapraszam do spróbowania mojej wersji Raffaello:))
  • 1
    original
    Opublikowano

    kotlet

    to coś dla mnie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !