Sposób przygotowania

Obraną cebulę i kiełbasę pokroiłam w niedużą kostkę, czosnek posiekałam. Groszek osączyłam dokładnie z zalewy. Pomidory sparzyłam, obrałam ze skórki i pokroiłam w kosteczkę. Na patelni rozgrzałam olej. Wrzuciłam kiełbasę i cebulę, smażyłam mieszając aż się lekko zrumieniły. Dodałam pomidory, czosnek, doprawiłam solą i chili. Po chwili smażenia pomidory zaczęły się rozpadać więc dodałam groszek i koperek, wymieszałam.

Jajka wybiłam do dwóch miseczek - po 3 do każdej. Doprawiłam je solą oraz pieprzem i roztrzepałam widelcem. Na patelni rozpuściłam 1 łyżkę masła, wlałam zawartość jednej miseczki. Smażyłam omlet podważając brzegi aby płynne jajko spływało pod spód. Kiedy wierzch omletu był prawie ścięty wyłożyłam na niego połowę kiełbasy z cebulą i groszkiem. Posypałam połową startego sera i przykryłam patelnię aby omlet się dosmażył a ser lekko rozpuścił. Przełożyłam na talerz i tak samo przygotowałam drugi.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !