Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto bez jajek

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
cukier 1 szklanka
kakao 5-6 łyżek
olej 3/4 szklanki
ocet 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1 czubata łyżeczka
proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka
ziele angielskie 2 ziarnka
Goździki całe Prymat 3 sztuki
cynamon 1-2 łyżeczki
wiórki kokosowe 1 paczka
mleko 1,5 szklanki
budyń śmietankowy 1 opakowanie
cukier 1 szklanka
woda zimna 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bez jajek

Ziele angielskie i goździki miażdżymy. Mieszamy mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodkę, kakao i cynamon. Zrobić wgłębienie dodać olej, ocet i wodę. Wszystko razem wymieszać dużą łyżką. Wysmarować blaszkę i wylać ciasto. Piec ok 45 - 50 minut. Zagotować 1 szklankę mleka, dodać wiórki kokosowe i chwilę gotować. Dodać rozrobiony w 1/2 szklance mleka budyń i cukier. Zagotować i wystudzić. Utrzeć z margaryną. Wystudzony placek przekroić na połowę. Spód posmarować kwaśnym dżemem i wyłożyć krem. Przycisnąć drugą połową i polać polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 29.03.2012 08:11
wygląda jak wuzetka,ale też musi pysznie smakować
FAFIK 17.04.2011 21:44
Pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak