Sposób przygotowania

Ziele angielskie i goździki miażdżymy. Mieszamy mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodkę, kakao i cynamon. Zrobić wgłębienie dodać olej, ocet i wodę. Wszystko razem wymieszać dużą łyżką. Wysmarować blaszkę i wylać ciasto. Piec ok 45 - 50 minut. Zagotować 1 szklankę mleka, dodać wiórki kokosowe i chwilę gotować. Dodać rozrobiony w 1/2 szklance mleka budyń i cukier. Zagotować i wystudzić. Utrzeć z margaryną. Wystudzony placek przekroić na połowę. Spód posmarować kwaśnym dżemem i wyłożyć krem. Przycisnąć drugą połową i polać polewą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pychota
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    wygląda jak wuzetka,ale też musi pysznie smakować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !