Sposób przygotowania

Wbić jajka do miski, dodać cukier i ubić na puszystą masę. Dodać wodę i wmieszać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Wylać na blaszkę i piec do suchego patyczka. Rodzynki wypłukać i sparzyć. Galaretki rozpuścić w 1, 5 szklanki wody każdą. Odstawić do stężenia. Ugotować budyń na mleku i wystudzić. Utrzeć z margaryną na gładką masę. Do kremu dodać połamaną drobno czekoladę przygotowane rodzynki. Wystudzone ciasto przekroić na połowy i lekko nasączyć ponczem. Na jedną połowę wyłożyć krem i wyrównać. Wylać tężejącą galaretkę (mogą być dwa kolory). Przykryć drugą połową i polać polewą.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !