Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak po tatarsku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kurczak 0,5 szt
olej 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
cynamon 0,5 łyżeczki
ziele angielskie 0,5 łyżeczki
pieprz do smaku
sól do smaku
Imbir mielony Prymat 0,5 łyżeczki
goździki mielone 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po tatarsku

Mięso podzielić na porcje, natrzeć z przyprawami ziołowymi, solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny, ułożyć w misce, polać olejem i pozostawić w chłodnym miejscu na około 3 h. Następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do nagrzanego piekarnika. Upiec podlewając od czasu do czasu wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 27.12.2013 06:11
smaczny kurczaczek !!!
sara1 30.10.2012 21:48
pyszności
Iwusia 16.08.2012 18:27
ale smakowite udka
kate.500 13.08.2012 12:13
pycha
edyta44 18.03.2012 21:54
pycha
Iwona51
Iwona51 20.09.2011 21:00
smaczne
ewaa 01.07.2011 21:43
pycha:)
Margo1 29.12.2010 09:21
pycha , jaka chrupka skórka
Monika193
Monika193 01.11.2010 17:27
pycha, uwielbiam udka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak