Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z serc z mrożonkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serc z kurcząt 1 kg
opakowanie mrożonej marchewki z groszkiem 1
pieczrek 1/2 kg
zabki czosnku lub cebuli 4 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z serc z mrożonkami

Serca gotujemy w bulionie aż zmiękną, wyjmujemy a bulion odstawiamy. Serca kroimy na polówki. W rondlu rozgrzewamy olej i wrzucamy drobno posiekany czosnek (lub cebula). Dodajemy serca, pokrojone pieczarki i mrożone warzywa. Dusimy aż woda odparuje, dodajemy przecier i wlewamy tyle bulionu, aby składniki były przykryte. Przyprawiamy do smaku. Gulasz podajemy z chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 13.05.2010 18:07
bardzo fajny przepis
Marcin46
Marcin46 12.05.2010 21:04
Brakuje imbiru, ale się czepiam ;). Dodałem do mojej książki. Polecam moje przepisy w wolnej chwili ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak