Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny z bananem, miodem i czekoladą
Blaszkę do muffinek wyłożyłam papilotkami a piekarnik nagrzałam do 180 st.C
Do jednej miski wybiłam jajka, roztrzepałam je, dolałam olej, kefir i miód oraz dodałam esencję i pokrojone w kostkę banany, obrane oczywiście wcześniej ze skórki. Wymieszałam. Do drugiej miski przesiałam mąkę z solą, proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem. Wymieszałam i dosypałam kawałki posiekanej gorzkiej czekolady - może być posiekana z tabliczki albo czekoladowe wiórki.
Do wymieszanych składników mokrych wsypałam na raz wymieszane składniki suche i zamieszałam łyżką, ale tylko tyle żeby lekko się połączyły. Od razu nałożyłam porcje ciasta do foremek i wstawiłam blaszkę do piekarnika. Piekłam ok. 20 min..