Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smietanowwe krówki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 200 gram
śmietana 30% 200 ml.
cukier 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Smietanowwe krówki

Masło razem z kremówką i cukrem włożyć do rondla i podgrzewać, mieszając, aż powstanie gęsta masa (jej kropla wylana na talerzyk powinna zastygać). Masę ucierać, aż dobrze wystygnie. Przelać do formy i odstawić do zastygnięcia. Kroić nożem zanurzonym w zimnej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 12.06.2013 09:06
słodycze z czasów dzieciństwa mojej mamy
smakoszek 14.03.2013 21:43
moje ulubione
IKrakowianka 13.02.2013 23:14
rewelacja!
mirosława4 17.10.2012 21:13
pamiętam ten smak z dzieciństwa moja mama takie robiła jak były słodycze na kartki :)
Gosia20 18.07.2012 08:58
super
fictor123 10.07.2012 09:32
super
Dorota59 05.12.2011 19:22
extra
joanna77 31.10.2011 18:49
super
Andzia1977
Andzia1977 22.10.2011 21:46
pysznsci
jeta72 07.09.2011 12:04
super
anemon 01.09.2011 07:36
Uwielbiam krówki.
Rybciia 24.08.2011 23:35
pycha
gacopierz23 30.05.2011 10:30
pamiętam to z dzieciństwa
rzenia15 16.05.2011 20:13
super
barbara11561 12.04.2011 09:33
O,jak prosto i smacznie:)
olsa 17.12.2010 17:31
Fajne;)
justka 16 06.11.2010 11:17
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak