Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czeski obiad

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser camembert 2 krążki (po 90gram każdy)
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Czeski obiad

Każdy krążek sera panierujemy dwa razy, czyli obtaczamy w jajku, bułce tartej, znowu w jajku i na końcu ponownie w bułce tartej. Następnie kładziemy na rozgrzany olej i smażymy na złoty kolor z obu stron. Podajemy z ziemniakami i surówkami (na zdjęciach papryka marynowana i buraczki w zalewie octowej)

Uwaga: Krążki sera pleśniowego typu camembert można kupić również większe 120g i przyrządzić jak wyżej - będą po prostu większe porcje. Nie należy krążków przekrajać przed panierowaniem i smażeniem aby były cieńsze: biała skórka pleśniowa chroni przed wylewaniem się sera na patelnię podczas smażenia (często tak się dzieje podczas podobnego przyrządzania żółtego sera). Ser na pewno w środku będzie gorący.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 15.02.2011 15:40
smaczny obiad! i bardzo ładny talerz:)
traktorek 28.12.2010 15:34
och trzeba wypróbować
Natalia/tubisiek 02.11.2010 07:27
pycha!
krzyniu1984 02.11.2010 06:38
na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak