Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki czosnkowo - ziołowe

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

g masła 100
chili
małe bagiety albo duże paluchy 3

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki czosnkowo - ziołowe

Masło przygotowałam w/g przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/62530/maselko-czosnkowo-ziolowe.html

Bułki pokroiłam w ukośne, grube kromki. Posmarowałam niezbyt grubo masłem ziołowym. Ułożyłam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia - można go zastąpić folią albo kromki położyć na ruszcie. Piekłam kilka minut w piekarniku nagrzanym do 150 st.C aż się zrumieniły - jedni lubią bardziej inni mniej rumiane a poza tym za długo pieczone lubią się szybko przypalać więc trzeba pilnować. Podajemy gorące do zup kremowych albo jako przekąskę.
Można wykorzystać bułki, które są już lekko czerstwe. Masło powinno być miękkie - wtedy łatwiej smarować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 28.02.2012 06:44
Uwielbiam takie :)
malcik111 28.12.2011 19:13
a ja robię z kajzerek jak mi zostaną:)
Misia90 30.09.2011 11:08
ekstra
Marysia 30.09.2011 10:59
super
Karolina69 30.09.2011 10:51
fajne
Agnieszka_B 23.02.2011 14:58
Grzanki czosnkowe robiłam kiedyś na grillu... Były bardzo smaczne. Twoja propozycja dodatkowo jest z ziołami - więc muszą być jeszcze lepsze:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak