Sposób przygotowania

Masło przygotowałam w/g przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/62530/maselko-czosnkowo-ziolowe.html

Bułki pokroiłam w ukośne, grube kromki. Posmarowałam niezbyt grubo masłem ziołowym. Ułożyłam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia - można go zastąpić folią albo kromki położyć na ruszcie. Piekłam kilka minut w piekarniku nagrzanym do 150 st.C aż się zrumieniły - jedni lubią bardziej inni mniej rumiane a poza tym za długo pieczone lubią się szybko przypalać więc trzeba pilnować. Podajemy gorące do zup kremowych albo jako przekąskę.
Można wykorzystać bułki, które są już lekko czerstwe. Masło powinno być miękkie - wtedy łatwiej smarować.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Grzanki czosnkowe robiłam kiedyś na grillu... Były bardzo smaczne. Twoja propozycja dodatkowo jest z ziołami - więc muszą być jeszcze lepsze:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    malcik111

    a ja robię z kajzerek jak mi zostaną:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Uwielbiam takie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !