Sposób przygotowania

Filety podzieliłam na mniejsze kawałki usuwając przy tym większość ości - czyli wszystkie, które zauważyłam. Sok z cytryny zmieszałam z 3 łyżkami sosu sojowego i 1 łyżką sosu chili - mieszanką skropiłam rybę - odstawiłam na bok, na czas przygotowania grzybów. Pieczarki oczyściłam, pokroiłam w ćwierć plasterki. Pora, tylko białą część, posiekałam. Na patelni rozpuściłam 2 łyżki masła a gdy się podgrzało podsmażyłam na nim pieczarki z porem aż odparował nadmiar wody - doprawiłam sosem sojowym i papryką. Mąkę zmieszałam z resztą papryki i lekko oprószyłam nią kawałki ryby. Od razu kładłam je na mocno rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju. Smażyłam tylko do lekkiego zrumienienia i przekładałam od razu na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na każdy kawałek ryby położyłam porcję grzybów i posypałam startym grubo serem. Blachę wstawiłam na 20 min. do piekarnika nagrzanego do 200 st. C. Podałam na sałacie oprószając leciutko papryką w proszku.

Kupując leszcza wybierajcie duże okazy bo ta ryba ma dość dużo ości a z dużych sztuk łatwiej je usunąć.

Komentarze

  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    DLA MNIE CUDO!!!! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    O, mniam :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    wygląda bosko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !