Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewkowe rogaliki pełnoziarniste

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew starta 200 g
masło 1 kostka
mąka pełnoziarnista 2,5 szkalnki
cukier puder 3 ły żki
marmolada

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewkowe rogaliki pełnoziarniste

Przesiewamy an stolnicę cukier puder i dodajemy mąkę pełnoziarnistą. Wkrajamy masło i siekamy z mąką. Marchew trzemy na tarku i dodajemy do mąki. Zagniatamy ciasto. Jeśli marchewka jest bardzo soczysta trzeba dodać więcej mąki ciasto ma się nie kleić. Wałkujemy ciasto cienko na prostokąt i wykrawamy trójkąty. Na najmniejszy bok trójkąta dajemy trochę marmolady (nie za dużo bo wypłynie w piekarniku) i formujemy rogaliki zawijając najdłuższy bok w koło marmolady. Pieczemy na wysmarowanej tłuszczem formie około 30 minut w 180 stopniach na termoobiegu. Posypujemy cukrem pudrem i gotowe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna6 07.11.2010 09:33
ciasto takale rogalików jeszcze nie robiłam,inspirujące.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak