Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku mamy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

srebrzyk 4-5 szt
płatki kukurydziane do smaku
sól do smaku
olej do smażenia
Kucharek przyprawa uniwersalna 3-4 łyżki
cebula 5 szt
Pieprz ziołowy mielony Prymat 0,5 łyżki stołowej
olej 1/3 (do farszu)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku mamy

Ryby oczyścić,umyć i pokroić na części.Posypać je kucharkiem,pieprzem czarnym i ziołowym,solą do smaku.Płatki kukurydziane rozdrobnić,obtaczać w nich kawałki ryby i smażyć na rozgrzanym oleju,na niedużym ogniu.Obsmażać ryby z obu stron.Usmażone ryby układać w szklaną miskę.Na patelnię wlać 1/3 szklanki oleju,wrzucić cebule pokrojone w piórka,dodać do smaku przyprawę kucharek,pieprz i sól.Cebulę dusić pod przykryciem,gdy będzie już miękka dodać cały słoiczek przecieru pomidorowego,wszystko poddusić 5-7 minut.Następnie gotowy farsz położyć na wcześniej usmażoną rybę i odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin,aby ryba \"przeszła\" farszem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 12.08.2012 09:26
dobra
Joanna108
Joanna108 28.05.2012 10:09
całkiem inny sposób na "greka"

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak