Sposób przygotowania

Mąkę połączyć razem z masłem. Dodać piwo, cukier i cukier waniliowy i wyrobić jednolite ciasto. Następnie owinąć je w folię i włożyć do lodówki na godzinę. Po upływie tego czasu rozwałkować placek i wykroić z niego trójkąty. Następnie na każdy z nich położyć odrobinę dżemu i zawinąć w rogalik. Piec 30 minut w temp. 180 stopni. rogaliki przed podaniem można posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Nie zastąpione :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewelina_b1

    jeszcze o takich nie czytalam, musze zrobić
  • 2
    original
    Opublikowano

    Damian19

    dodalem kilka zdjec, sory ze w takiej jakosci ;]
  • 2
    original
    Opublikowano

    Damian19

    a przepis rewelacja!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    uwielbiam rogaliki
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo apetycznie wyglądają.
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    rogaliki na piwku. Takich jeszcze nie widziałem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !