Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pory duszone z masłem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 800 gramów
masło 2 łyżki
bulion 100 ml
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pory duszone z masłem

Pory oczyścić ze zwiędłych liści, odciąć korzonki i ciemnozielone części liści. Pory pokroić na plasterki i dokładnie opłukać. Smażyć pory na maśle przez 5 minut na małym ogniu, wlać bulion, doprawić solą i pieprzem, dusić 20 minut na małym ogniu pod przykryciem. Zdjąć przykrywkę i podgrzewać, aż sos stanie się gęsty. Podawać do mięsa lub ryb.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak